U inovativnoj novoj gradskoj četvrti WaltherPark u centru Bolzana u Italiji koja spaja živahnu trgovačku galeriju s više od 80 dućana, restorana, prostora za fitness i penjanje, 110 jedinstvenih stambenih jedinica na vrhunskoj lokaciji i uredske prostore, Falkensteiner Michaeler Tourism Group (FMTG) otvorio je novi urbani hotel.

– S hotelom Falkensteiner Hotel Bozen WaltherPark otvaramo novo poglavlje urbane leisure-hotelske ponude. Dizajn, kulinarstvo i kvaliteta života stapaju se u jedinstven urbani doživljaj odmora – izjavio je Otmar Michaeler, izvršni direktor FMTG-a.

– Posebno nam je važno što ovaj projekt realiziramo u glavnom gradu naše regije te što po prvi put dovodimo Mochi u Južni Tirol. Posebnu pažnju posvetili smo stvaranju nečega zaista jedinstvenog – kako u pogledu interijera, tako i u cjelokupnom konceptu.

Moderna arhitektura usred alpskog krajolika

Novi Falkensteiner Hotel Bozen WaltherPark ima 114 elegantno uređenih soba i apartmana, prostrani Acquapura SPA s očaravajućim pogledom na planinski lanac Rosengarten te rooftop restoran s panoramskim pogledom od 360 stupnjeva na grad — sve je dizajnirao londonski dizajnerski studio Muza Lab.

Falkensteiner Hotel Bozen. Foto: Promo

Zgradu je projektirao renomirani arhitektonski ured David Chipperfield Architects, a odlikuje je čista linija, transparentnost i suptilna paleta boja. Interijer, djelo dizajnera Aggi Brucha, reflektira prepoznatljiv Falkensteinerov naglasak na užitku i stilu života, stvarajući suvremeni i ugodan ambijent.

– Bolzano zauzima posebno mjesto u mom srcu. Inspirativno je gledati kako se gradska slika mijenja kroz razvoj WaltherParka, a pritom zadržava svoj karakter – kaže Erich Falkensteiner, predsjednik Nadzornog odbora FMTG-a.

– Kao vodeća hotelska grupacija u segmentu luksuznog odmora, odabrali smo ga kao idealnu destinaciju za opuštajući odmor — okružen zadivljujućim planinama, obogaćen južnjačkom atmosferom, izvrsnom kuhinjom i snažnom turističkom ponudom.

Mochi je stigao u Južni Tirol

Mochi Sushi.Grill.Rooftop Bar otvoren je na 6. katu hotela, prvog kultnog bečkog restoranskog brenda u Južnom Tirolu. Inspiriran japanskom Izakaya kulturom, koncept uključuje male, kreativne zalogaje poput sushija, sashimija, robata jela s roštilja, karaagea i tapasa uz pažljivo odabrana vina, sake i gin.