Dan žena simbolično označava početak međunarodnog djelovanja platforme The Lady’s Realm, dinamičnog kolektiva multi talentiranih žena koji je vođen vizijom transformativne radne kulture. Članice The Lady’s Realma dolaze iz 6 različitih zemalja (Hrvatska, Nizozemska, Indonezija, Njemačka, Engleska i Austrija), a njihov cilj je poboljšati radno okruženje kada je riječ o temama rodne ravnopravnosti, inkluzivnosti i raznolikosti. Platforma osmišljava posebne programe sa ženama u fokusu s ciljem zajedničkog rješavanja izazova različitosti bile one na maloj ili na visokoj razini. U središte djelovanja je postavljeno kreiranje iskustva, ne tipičan ‘top down’ konzulting, a usluge uključuju interaktivne radionice te storytelling i strateške programe transformacije.

Radionice i eventi su usmjereni na trenutni razvoj vještina i prijenos znanja kao što su interaktivne radionice na temu kako biti saveznik u borbi za rodnu ravnopravnost te radionice za psihološku sigurnost na radnom mjestu. Tu je još i oblikovanje manifesta za rodnu ravnopravnost unutar kompanije te organizacija panela na temu budućnosti ženskog vodstva.

Marija Margareta Klika. Foto: Andrea Mulder / Photo Art

Mijenjanje ponašanja je teško, zato je korištenje storytellinga ključno za uvođenje promjena. Storytelling i kreiranje sadržaja služe kao moćan alat kod oblikovanja percepcije, utječu na ponašanje i poticanje promjena unutar organizacije ili zajednice. 

Kako bi se osigurala dugoročna i kontinuirana posvećenost unaprjeđenju rodne ravnopravnosti provode se strateški programi podrške, praćenje i evaluacije ključnih pokazatelja uspješnosti (KPI). Za što održiviji učinak The Lady’s Realm provodi i programe mentorstva, programe za resursne grupe zaposlenika (ERGs) te programe za obuku trenera s ciljem skaliranja znanja i promjena.

U Hrvatskoj, platforma The Lady’s Realm, potpisala je partnerstvo s agencijom KIND PR te se na taj način spojila i s postojećim KIND kolektivom. Vlasnica agencije KIND PR Marija Margareta Klika tim povodom je izjavila;

– Veseli me što smo potpisali partnerstvo s međunarodnom zajednicom snažnih žena koje osnažuju druge žene diljem svijeta. Inkluzivnost, rodna ravnopravnost i raznolikost su ključne za Social komponentu unutar ESG kriterija i nešto što bi kompanije morale imati uključeno u njihov DNK ukoliko žele imati stvarni dalekosežni pozitivni utjecaj u zajednici. Drago mi je da donosimo ove jedinstvene radionice i programe i na hrvatsko tržište.

Dina Mehulić. Foto: Promo

Raznolikost, jednakost i inkluzivnost nisu samo ideali za nas; oni su u središtu naše misije. Što je veća raznolikost, to je veća vjerojatnost bolje radne uspješnosti. Naša je vizija jasna: sukreirati sa ženama za žene, mijenjajući radna okruženja na lokalnoj i globalnoj razini i, u tom procesu, izgraditi pouzdanu zajednicu međunarodnih ženskih saveznica. Što se Hrvatske tiče, ne samo da je jedna od naših osnivačica Dina Mehulić iz Hrvatske, saveznike smo našli i u KIND PR agenciji s kojom planiramo brojne projekte. – izjavila je Fransje Schoenmaker, suosnivačica The Lady’s Realma.

U stalnoj potrazi za jednakošću The Lady’s Realm je tu da ubrza stvari, a kako je Dina Mehulić istaknula, “Prihvaćanje DEI-a nije samo moralni imperativ; to je strateška nužnost. Zašto? Jer raznolikost pozitivno utječe na krajnji rezultat. Istraživanja dosljedno pokazuju da raznolikost dovodi do većeg prihoda, profitabilnosti i performansi dionica tako što postaje magnet za talente, stječe konkurentsku prednost, pokreće inovacije, povećava agilnost i prilagodljivost te njeguje lojalnost i povjerenje kupaca.”