Izvorovih 30 – koncert je kojim će zbor Izvor u Velikoj dvorani Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog u Zagrebu u utorak 7. svibnja 2024. godine s početkom u 20 sati obilježiti 30 godina neprekidnog umjetničkog djelovanja.

Zbor koji vodi Ivana Jelinčić, slavljeničkim će se koncertom prisjetiti svojeg razvoja te najljepših trenutaka postojanja.

Zbor Izvor djeluje u Župi svetog Josipa na zagrebačkoj Trešnjevki. Osim po euharistijskom djelovanju, zbor je poznat i po vlastitim koncertima te suradnjama s vrhunskim svjetskim i domaćim izvođačima. Među suradnjama na koje su članovi zbora posebno ponosni, su one s Howard Gospel Choirom, Glorijom Gaynor, Oliverom Dragojevićem i Edom Maajkom. O kvaliteti zbora govori i činjenica da je nastupio u završnici emisije Do posljednjeg zbora Hrvatske radiotelevizije.

Na repertoaru Izvora su hitovi svjetovne glazbe, emotivne duhovne šansone te energični gospel po kojem je Izvor poznat i izvan granica zemlje.

– Neizmjerno se veselimo ovom koncertu! Imamo onaj osjećaj kao kad nakon srednje škole krećete na fakultet. Izvor čine pojedinci, ali zajedno smo zapravo jedna velika obitelj. Sretni smo, ponosni i uzbuđeni pred koncert kojim obilježavamo ovaj veliki jubilej! Jedva čekamo sa svojim gostima iskoračiti na pozornicu Lisinskog – kazala je Ivana Jelinčić koja iza proslavljenog zbora s Trešnjevke stoji od njegova prvog dana.

Ulaznice za koncert Izvorovih 30 dostupne su na blagajni Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog te putem interneta.