Pametna i ekološka rješenja stižu iz Danske. Ako ste jedna od onih osoba koja roštilj radi jedva dva-tri puta godišnje, a pritom ste i ekološki osvješteni, onda je Jyskov roštilj za jednokratnu upotrebu Casus vjerojatno inovacija koja bi vas mogla zanimti. Izrađen je isključivo od prirodnih materijala kao što su drvo, bambus, karton i lava kamenje. Uz iznimku kamenja lave, koje može pridonijeti plodnosti tla, cijeli je roštilj biorazgradiv.

Jednokratni roštilj Casus nosi oznaku FSC® Recycled, što znači da je potvrđeno da je roštilj izrađen od recikliranih šumskih materijala. Alternativna je opcija tradicionalnim jednokratnim roštiljima, smanjujući potražnju resursa temeljenim na izvornim šumama.

Proljeće je sezona druženja na svježem zraku i u dobrom društvu, uz ukusna jela s roštilja. Meso i povrće pečeno na ugljenu ima posebnu aromu i okus te vjerujemo kako ćete uživati u jelima na bilo kojoj lokaciji koju odaberete. On je kompaktan, jednostavan i može s vama ići na plažu, planinu ili park. Spreman je za pečenje nakon samo 5 minuta, održava visoku i ravnomjernu temperaturu čak 60 minuta.

Alternativna je opcija tradicionalnim jednokratnim roštiljima, smanjujući potražnju resursa temeljenim na izvornim šumama. Foto: Pexels

Nove navike za buduće generacije

Ono što je bitno, je da Casus roštilj koristi do 50% manje drvenog ugljena od ostalih jednokratnih roštilja na tržištu, čime se proizvodi manja emisija CO2. Toplinska izolacija izrađena od kombinacije kartona i vulkanskog kamena, zadržava toplinu i smanjuje rizik od opeklina ali i potencijalnih šumskih požara.

– Na globalnoj razini, moramo raditi na smanjenju upotrebe štetnih sirovina, kako bismo smanjili otpad koji završava u našoj prirodi. Iako moramo brinuti o našoj planeti svaki dan, htjeli smo upravo za Dan planete Zemlje našim kupcima pružiti opciju ekološki prihvatljive aktivnosti koju svi vole kada krenu topliji dani. 22. travnja nam je svima podsjetnik koliko pa i malim koracima možemo i moramo brinuti o našem okruženju. JYSK svojim djelovanjem želi uspostaviti nove navike za buduće generacije – izjavila je Zvjezdana Novak, Communications managerica za JYSK Slovenija, Hrvatska, BiH i Srbija.

Kako bi se Casus roštilj reciklirao, potrebno ga je ispravno zbrinuti – odložiti ga u običnu kantu za otpad, ali možete ga staviti i u logorsku vatru. Ono što je iznimno važno kod aktivnosti na otvorenom, a uz vatru, je da temeljito ugasite svaki komad žeravice nakon korištenja, kako bi naša priroda ostala zelena i netaknuta.